I bingohallen

Även om det är online som den mesta bingon spelas idag så finns det fortfarande runt 100 stycke bingohallar idag. Och vad kan vara ett mer traditionellt sätt att spela bingo på än just i en bingohall? Bingo är det enkla och billiga spelet som alla kan vara med på oavsett vem dem är. Dessutom så är det så att alla bingohallar i Sverige är medlemmar i Sveriges Bingoarrangörers Centralorganisation – SVEBICO. Det innebär att allt sköts enligt lagen och att man arbetar mot spelmissbruk och för att spelverksamheten i landet ska öka och vara välmående.

Något som verkligen lockar med att spela bingo i en bingohall, förutom att det trevligt förstås, är att alla bingohallar drivs av ideella föreningar. Utan bingon skulle många av dem inte kunna fortsätta med sin verksamhet och de flesta verkar inom idrottsrörelsen. När du spelar bingo i en bingohall i Sverige så går helt enkelt allt överskott från bingon till det svenska föreningslivet. Något man kan trösta sig med om man skulle förlora, man har ju ändå bidragit till att folket i vårt land ska må bra.

Kort historik

Visst kan det kännas som att bingo är ett svenskt spel från början men faktum är att det var först på 1960-talet som spelet kom hit. Det var nämligen så att en av idrottsföreningarna i vårt land, närmare bestämt Gunnarstorp IF i Skåne, behövde dryga ut sin klubbkassa. Man hade varit i Danmark och sett att dem där använde bingo och beslöt sig för att prova det på hemmaplan. Framgångarna för spelet lät inte vänta på sig och helt plötsligt kunde man spela bingo i Sverige på hela 500 olika platser i landet. Då visste man inte att bingo föll under lotterilagen och därför hade man inga tillstånd. Senare kom dock ett beslut från domstol att så var fallet. Då var man tvungen att ansöka om detta tillstånd hos polisen men numer är det hos länsstyrelsen man gör det.

Spela tryggt i bingohallen

Idag är det väldigt noggrant hur man sköter en bingohall, både länsstyrelsen och lotteriinspektionen har höga krav på alla bingoarrangörer. De utbildar och fortbildar hela tiden sina anställda och har kontrollanter ute på bingohallarna. Det är endast av dem godkända tryckerier som får lov att trycka bingobrickor och alla spel och brickor registreras så att man kan kontrollera dem. Eftersom att det fungerar på detta sätt kan du känna dig helt säker när du spelar i en bingohall i Sverige idag.

Hur hittar man sin närmsta bingohall?

Det är inte alls komplicerat att hitta sin närmsta bingohall, det kan till och med ligga en i ditt eget kvarter. Det enda du behöver göra är att gå in på SVEBICO’s egna hemsida: www.svebico.se där hittar du listor över alla bingohallar i landet och även bra information om när dem har öppet, hur man hittar dit med mera. De flesta bingohallar brukar ha öppet hela dagarna och ofta till sent på kvällarna. När du kommer dit blir du alltid väl omhändertagen av de bingovärdar/värdinnor som arbetar där.