Spela bingo online

Att spela bingo online skiljer sig inte nämnvärt från att spela bingo live, när man ser till regler. Vad som däremot är annorlunda är det tekniska. På många sätt är det bekvämare att spela bingo online, då du slipper göra mycket av arbetet. Å andra sidan är det inte lika socialt som att spela bingo live, även om du kan chatta med dina motspelare. Vad man föredrar är en smaksak, men många väljer att spela både online och i bingohallar.

Fördelar med att spela bingo på nätet

En stor fördel är att du kan spela på fler bingobrickor samtidigt. Varför? Jo, för att de flesta bingosajter har en funktion som gör att datorn sköter själva kryssandet på bingobrickan och i vissa fall även utropningen av BINGO! Funktionen kallas för Auto och gör det alltså möjligt att spela på massor av brickor samtidigt.

En annan fördel är att du kan få olika typer av bonusar när du spelar bingo online. Välkomstbonusar och insättningsbonusar är inte ovanligt och kan generera i bra summor att spela för. Se till att alltid hålla koll på bingobonusar, särskilt om du är en storspelare. Insättningsbonusen är särskilt fördelaktig om du spelare för mycket pengar, då den baseras på hur mycket du sätter in på ditt bingokonto. Sätter du in 200 kronor kan du få ytterligare 200 kronor gratis att spela för.

En sista fördel är att bingo online är tillgängligt hela tiden, var du än är. Det enda du behöver är en dator med bredbandsuppkoppling eller i vissa fall bara en mobiltelefon. Det finns nämligen bingosajter som erbjuder bingospel direkt i mobilen nu för tiden. Se dock till att aldrig spela bingo i mobilen när du inte är fullständigt koncentrerad.

Att tänka på när du spelar bingo

Bingo ska vara roligt att spela och bör aldrig förknippas med stress eller tvång. Om du börjar märka att det inte längre är roligt, utan snarare ångestfyllt, att spela bingo, bör du ta en paus. Spelberoende har ökat under senare år, på grund av allt spelande online, men går att undvika. Ett tips är att göra en budget för hur mycket som du får spela bingo för varje månad eller vecka och hålla fast vid denna budget benhårt.